Help  Search  Portal
 Portal  Search
Hello There, Guest!  Register  Login

v0.1.5-pre-release-20161203


Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
#1
IMPORTANT
This is a firmware only. You will need to install the Snakeoil OS onto your computer first before you can apply this firmware. To install the Snakeoil OS please download the ISO from this section: Link

NOTES
First 'proper' release after the migration to my new development machine, and move to a new host. This is probably gonna be the last pre-release, the next release will be the official 0.15 with proper ISO. So please test this as much as you can as only bug fixes is likely to be done until the release of the ISO. Look how easy it for me to do the changelog now. Heart. Remember to check out the new read only issues tracker here (Check out the cool changelog link).

The main feature of this update is to aid troubleshooting, if you have any issues, and when asked, please use this feature to attach a troubleshooting file (either email it to me, or attach it in this forum). This is available in the System menu.
 
[Image: tab_system_diag.png]
Still a bit early, but have a merry christmas everyone, and happy new year!

CHANGELOG
Snakeoil OS - 0.1.5-20161203 (Released 2016-12-03) [ View Issues ] 
==================================================
Is this going to be the last beta release before the 0.1.5 ISO?

0000020[players] Setup better permission levels for MPD (agent_kith) - resolved.
0000016[web-app] Firmware files with the words generic in it don't seem to work on amd64 system (agent_kith) - resolved.
0000006[web-app] Allow user to use ALSA:default as the output device (agent_kith) - resolved.
0000001[General] Disable fixed volume in MPD (agent_kith) - resolved.
0000012[web-app] Download Troubleshooting Diagnostics (agent_kith) - resolved.
0000013[web-app] Block access to /config from web (agent_kith) - resolved.
0000010[web-app] show_media_client script not working (agent_kith) - resolved.
0000011[players] inotify issues in mpd-git and mpd-v19 (agent_kith) - resolved.
0000014[web-app] Show Donation Details If Present (agent_kith) - closed.

[9 issues]

DOWNLOAD
Updated with issue#20 (Fixed MPD music scanning)
Updated issue#13(Fixed problem after reboot)

.fw   snakeoil-0.1.5-pre-release-20161203.2-i686.fw (Size: 18.58 MB / Downloads: 5)
.fw   snakeoil-0.1.5-pre-release-20161203.2-amd64.fw (Size: 19.07 MB / Downloads: 20)

UPDATE
Users of these beta firmwares, please update to the .2 release now. 
  • snakeoil-0.1.5-pre-release-20161202
  • snakeoil-0.1.5-pre-release-20161203
I suck at doing these beta releases. If you are using the above firmwares, and have issues with the web app after reboot, please SSH into your Snakeoil machine and run the following (enter your snakeoil password when prompted):
Code:
sudo rm -f /etc/lighttpd/conf-enabled/50-snakeoil.conf
sudo /etc/init.d/lighttpd restart

then upgrade to the .2 point release, and see if that works.

My apologies
[Image: expulsion.gif]
Snakeoil Operating System - Music, your way!
[-] The following 1 user Likes agent_kith's post:
  • Jhya
#2
I have same issue as on all releases after 0.1.5-pre-release-20160904. MPD won't update database.
Diagnostics sent by email.
#3
(03-Dec-2016, 01:12 AM) psergy Wrote: I have same issue as on all releases after 0.1.5-pre-release-20160904. MPD won't update database.
Diagnostics sent by email.


wrong permission on directoryes
after manual chenging works
[-] The following 1 user Likes Gogi's post:
  • agent_kith
#4
(03-Dec-2016, 05:08 AM) Gogi Wrote:
(03-Dec-2016, 01:12 AM) psergy Wrote: I have same issue as on all releases after 0.1.5-pre-release-20160904. MPD won't update database.
Diagnostics sent by email.


wrong permission on directoryes
after manual chenging works


Gogi is right.. Please stand by while I re-build a new firmware with fixed permissions.

Update, first post updated with MPD fix. Still need to iron out the bug reporting process.  Cry
Snakeoil Operating System - Music, your way!
#5
(03-Dec-2016, 09:45 AM) agent_kith Wrote:
(03-Dec-2016, 05:08 AM) Gogi Wrote:
(03-Dec-2016, 01:12 AM) psergy Wrote: I have same issue as on all releases after 0.1.5-pre-release-20160904. MPD won't update database.
Diagnostics sent by email.


wrong permission on directoryes
after manual chenging works


Gogi is right.. Please stand by while I re-build a new firmware with fixed permissions.

Update, first post updated with MPD fix. Still need to iron out the bug reporting process.  Cry


After updating to this firmware, i cannot connect to the UI.
This is the error in the browser:This site can’t be reached192.168.1.xxx refused to connect.
#6
(03-Dec-2016, 09:45 AM) agent_kith Wrote:
(03-Dec-2016, 05:08 AM) Gogi Wrote:
(03-Dec-2016, 01:12 AM) psergy Wrote: I have same issue as on all releases after 0.1.5-pre-release-20160904. MPD won't update database.
Diagnostics sent by email.


wrong permission on directoryes
after manual chenging works


Gogi is right.. Please stand by while I re-build a new firmware with fixed permissions.

Update, first post updated with MPD fix. Still need to iron out the bug reporting process.  Cry


Doesn't work for me.
Same issue
Code:
Dec 3 11:41:46 snakeoil kernel: mpd: segfault at 0 ip 00007f1672bc94c3 sp 00007f1669a56578 error 4 in libavutil.so.52.3.0 7f1672bb9000+1e000é

#7
(03-Dec-2016, 04:38 PM) Jhya Wrote: After updating to this firmware, i cannot connect to the UI.
This is the error in the browser:This site can’t be reached192.168.1.xxx refused to connect.

Can you ssh into the machine, and run the following commands?
Code:
sudo rm -f /etc/lighttpd/conf-enabled/50-snakeoil.conf
sudo /etc/init.d/lighttpd restart

 
Do you get the following message?
Code:
* Starting web server lighttpd [ OK ]

If yes, update to the snakeoil-0.1.5-pre-release-20161203.2 firmware, reboot the computer, and see if you still see the same problem when browsing?

My apologies for this bug. Seems the more I try to improve the quality and testing, the worse it gets. Bleeding
Snakeoil Operating System - Music, your way!
[-] The following 1 user Likes agent_kith's post:
  • Jhya
#8
(03-Dec-2016, 01:12 AM) psergy Wrote: I have same issue as on all releases after 0.1.5-pre-release-20160904. MPD won't update database.
Diagnostics sent by email.

 
(03-Dec-2016, 05:46 PM) psergy Wrote: Doesn't work for me.
Same issue
Code:
Dec 3 11:41:46 snakeoil kernel: mpd: segfault at 0 ip 00007f1672bc94c3 sp 00007f1669a56578 error 4 in libavutil.so.52.3.0 7f1672bb9000+1e000é


So far the logs don't show anything that's out of the ordinary. Don't think connecting the mobile phone to the computer will cause issues, but disconnect it and try to do a rescan and see if that works better.

Also, can you try switching to mpd-git and see if the problem is the same? What about mpd-v17?

Do you get a partial music database, or none at all?
Snakeoil Operating System - Music, your way!
#9
(03-Dec-2016, 06:33 PM) agent_kith Wrote:
(03-Dec-2016, 04:38 PM) Jhya Wrote: After updating to this firmware, i cannot connect to the UI.
This is the error in the browser:This site can’t be reached192.168.1.xxx refused to connect.

Can you ssh into the machine, and run the following commands?
Code:
sudo rm -f /etc/lighttpd/conf-enabled/50-snakeoil.conf
sudo /etc/init.d/lighttpd restart

 
Do you get the following message?
Code:
* Starting web server lighttpd [ OK ]

If yes, update to the snakeoil-0.1.5-pre-release-20161203.2 firmware, reboot the computer, and see if you still see the same problem when browsing?

My apologies for this bug. Seems the more I try to improve the quality and testing, the worse it gets. [Image: bleeding.gif]


Thanks! its working now! Great work!
[-] The following 1 user Likes Jhya's post:
  • agent_kith
#10
(03-Dec-2016, 07:01 PM) agent_kith Wrote: So far the logs don't show anything that's out of the ordinary. Don't think connecting the mobile phone to the computer will cause issues, but disconnect it and try to do a rescan and see if that works better.

Also, can you try switching to mpd-git and see if the problem is the same? What about mpd-v17?

Do you get a partial music database, or none at all?


After turning on verbose logging mode, I found that crash is caused by *.ape files. Some of them are valid music files but most are hidden ._*.ape files. Mac OS creates such files automatically.
MPD v19 and git are trying to process files and crash. While v17 just ignores it and db update works:
Code:
ignoring unrecognized file test/_apple.test.ape
update: finished

Sample file was sent by email.

Thank you for trying to resolve it!
 
SnakeoilOS Mission
[-]

Our mission is to create a free to use computer OS that is easy to install, intuitive to operate and play music that will connect and engage with you emotionally.

SnakeoilOS gives you the freedom to spend more time on listening, enjoying and exploring music. Wasting time on computers is now a thing of the past! Everything is constantly evolving/improving. Please check back often for updates.

If you like this project, do show your support with a small token donation. All donations collected will be used to run this website, and for purchasing new equipment for the project.

Latest Threads
[-]
Advertising
[-]
Possibly Related Threads...
 

Users browsing this thread: 1 Guest(s)