Help  Search  Portal
 Portal  Search
Hello There, Guest!  Register  Login

REST server is not responding


Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 
#1
(18-Jun-2017, 09:36 PM) agent_kith Wrote:
(18-Jun-2017, 09:23 PM) m@jor Wrote: REST server is not responding.  Sad


My bad, missed out two more commands:
 
Code:
sudo chown root:root /usr/local/sbin/snakeoil-rest
sudo chmod 755 /usr/local/sbin/snakeoil-rest


After you run the above, it should be running again. Once the server is up and running, apply the 0.8.5 firmware file to get the latest web updates.  


Same problem here. After starting the snakeoil-os, dashboard used to work for a few minutes before " REST server is not responding" error occurs. After doing the chmod and chown, dashboard does not work at all. It keep generating the " REST server is not responding" from the get go.
 Reply
#2
(24-Jul-2017, 06:57 AM) shashi Wrote: Same problem here. After starting the snakeoil-os, dashboard used to work for a few minutes before " REST server is not responding" error occurs. After doing the chmod and chown, dashboard does not work at all. It keep generating the " REST server is not responding" from the get go.

What version of ISO did you install from, and what version of snakeoil-rest are you using now?
Snakeoil Operating System - Music, your way!
 Reply
#3
(24-Jul-2017, 07:43 AM) agent_kith Wrote:
(24-Jul-2017, 06:57 AM) shashi Wrote: Same problem here. After starting the snakeoil-os, dashboard used to work for a few minutes before " REST server is not responding" error occurs. After doing the chmod and chown, dashboard does not work at all. It keep generating the " REST server is not responding" from the get go.

What version of ISO did you install from, and what version of snakeoil-rest are you using now? 


ISO is 0.9.1 x64 and snakeoil-rest is default.  Downloaded the 0.9.4 upgrade but could not install it, web interface is not working due to to REST problem.
 Reply
#4
(24-Jul-2017, 08:28 AM) shashi Wrote: ISO is 0.9.1 x64 and snakeoil-rest is default.  Downloaded the 0.9.4 upgrade but could not install it, web interface is not working due to to REST problem.

@shashi, I've split your issue into it's own thread as it seems specific to your setup. What motherboard are you using? Does it have more than 1 NIC?

Can you SSH into the machine, and run:
Code:
sudo netstat -an|grep 30511


And show me the results?
Snakeoil Operating System - Music, your way!
 Reply
#5
(24-Jul-2017, 09:39 AM) agent_kith Wrote:
(24-Jul-2017, 08:28 AM) shashi Wrote: ISO is 0.9.1 x64 and snakeoil-rest is default.  Downloaded the 0.9.4 upgrade but could not install it, web interface is not working due to to REST problem.

@shashi, I've split your issue into it's own thread as it seems specific to your setup. What motherboard are you using? Does it have more than 1 NIC?

Can you SSH into the machine, and run:
Code:
sudo netstat -an|grep 30511


And show me the results? 


See attached screenshot.
[Image: IMG_2710.jpg]
 Reply
#6
(25-Jul-2017, 10:47 AM) shashi Wrote: See attached screenshot.

Hmm..

Wipe out your old configuration files by running this:
Code:
sudo rm /var/www/html/config/* -f


Does that work now? Not entirely sure what is wrong at the moment.  Think
Snakeoil Operating System - Music, your way!
 Reply
#7
(25-Jul-2017, 10:59 AM) agent_kith Wrote:
(25-Jul-2017, 10:47 AM) shashi Wrote: See attached screenshot.

Hmm..

Wipe out your old configuration files by running this:
Code:
sudo rm /var/www/html/config/* -f


Does that work now? Not entirely sure what is wrong at the moment.  Think 


it is not working. After the boot, the web interface works for only a few mins. Then all the information in the web interface disappears and. REST errors appear.

you want me cleanup the configuration and reboot and try again?
 Reply
#8
(25-Jul-2017, 11:20 AM) shashi Wrote: it is not working. After the boot, the web interface works for only a few mins. Then all the information in the web interface disappears and. REST errors appear.

you want me cleanup the configuration and reboot and try again?


There's no need to reboot. Can you run these commands and show me the output?
Code:
sudo cat /tmp/stdout
sudo cat /tmp/stderr

Snakeoil Operating System - Music, your way!
 Reply
#9
(25-Jul-2017, 12:12 PM) agent_kith Wrote:
(25-Jul-2017, 11:20 AM) shashi Wrote: it is not working. After the boot, the web interface works for only a few mins. Then all the information in the web interface disappears and. REST errors appear.

you want me cleanup the configuration and reboot and try again?


There's no need to reboot. Can you run these commands and show me the output?
Code:
sudo cat /tmp/stdout
sudo cat /tmp/stderr





[Image: IMG_2859.jpg]
 Reply
#10
That picture tells me the REST server is running fine (and havn't crashed). Likewise with the netstat screencap, telling me there is an established network connection.

Are the two screencaps taken when the server is down, or up? I need the netstat info, and the stderr, stdout when the server is down.

Do you have the following on your network:
  • have a DHCP server giving out dynamic IP addresses to your computers
  • Have firewall/IDS in the network (layer 3 and above)
Snakeoil Operating System - Music, your way!
 Reply
 
SnakeoilOS Mission
[-]

Our mission is to create a free to use computer OS that is easy to install, intuitive to operate and play music that will connect and engage with you emotionally.

SnakeoilOS gives you the freedom to spend more time on listening, enjoying and exploring music. Wasting time on computers is now a thing of the past! Everything is constantly evolving/improving. Please check back often for updates.

If you like this project, do show your support with a small token donation. All donations collected will be used to run this website, and for purchasing new equipment for the project.

Latest Threads
[-]
Advertising
[-]
Possibly Related Threads...
 

Users browsing this thread: 1 Guest(s)